Press

Questions

For questions concerning press please contact
admin@amsterdamsevens.nl

 

Accreditation

For professional journalists, photographers and camera crews, it is possible to request accreditation
for Amsterdam Sevens Rugby (on 26-27-28 of May) via admin@amsterdamsevens.nl

Persbericht

 

46ste editie Amsterdam Rugby Sevens

 

Op 26, 27 en 28 mei 2017 vindt in Amsterdam op Sportpark de Eendracht het 46ste Amsterdam Rugby Sevens toernooi plaats.

 

Naast de ruim 110 teams uit meer dan 15 landen, spelen er dit jaar ook de nationale teams van o.a. Italiƫ, Ierland, China, Wales en China mee met het toernooi. Daarmee wordt het weer TOP RUGBY IN EEN RELAXTE SFEER.

 

Voor afgaand aan het toernooi zal er op de vrijdag een U18 dames toernooi plaatsvinden. We hopen dat dit de toekomst van ons Nederlands dames team, dat we ooit op de Olympische spelen mogen bewonderen. Ook vindt er die vrijdag Project Turn-over toernooi plaats. Dit is een prachtig project dat jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans om, door intensief rugby te spelen en hun plaats in de arbeidsmarkt te vinden.

 

Op zaterdag begint het toernooi. Met meer dan 110 dames-, heren- en veteranen- (10s) teams is de Amsterdam Rugby Sevens het grootste Sevens toernooi van Europa. Vele landen worden vertegenwoordigd. Ook zullen er vele oud professionals op het veld te vinden zijn bij de veteranen, die ieder jaar weer veel geld ophalen voor meerdere goede doelen. Op zondagmiddag worden de finales gespeeld.

 

Met de introductie vorig jaar van Sevens Rugby op de Olympische spelen tijdens Rio, is dit de kans om deze snelle vorm van rugby op wereldniveau te aanschouwen, gewoon hier in Amsterdam. Wilt u erbij zijn, vul dan het bijgevoegde accreditatieformulier in en stuur dat op naar: admin@amsterdamsevens.nl